Na inauguraciji Joea Bidena pit će se vina Benmosche Family Dingač i Zinfandel proizvedena na Pelješcu

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden i njegova potpredsjednica Kamala Harris trebali bi prisegnuti na dužnost 20. siječnja na stubama Capitola.

Inauguracijska svečanost će se zbog pandemije COVID-a 19 održati u nešto skromnijem izdanju, s naglaskom na online prijenose, za razliku od dosadašnjih inauguracija, koje su bile masovno posjećene. Lijepa vijest za hrvatsko vinarstvo svakako je odabir vina za ustoličenje novog američkog predsjednika.

Naime, na stolovima će se naći vrhunski crni dingač proizveden u pelješkom vinogorju obitelji Benmoche, donosi dubrovniknet.hr.

Tako će poslužena vina Benmosche Family Dingač i Benmosche Family Zinfandel biti odlična promocija hrvatskom vinarstvu i hrvatskom turizmu.

Robert H. Benmosche svojedobno je bio čelni čovjek najveće svjetske osiguravateljske grupacije AIG i Obamin savjetnik, a bio je poznat i kao strastveni zaljubljenik u dalmatinska crna vina.

Još je 2006. godine podigao terasaste vinograde Dingača na Pelješcu, smjestio ih je na južnim padinama i uz more kod Vignja. Vina je nazvao Benmosche Family Dingač i Benmosche Family Zinfandel, a sa svojom je obitelji svako ljeto uživao na Pelješcu i u Dubrovniku.

Njegova je obitelj ostala vezana za jug Jadrana i nakon što je Benmosche preminuo.

Komentiraj