HINA/ Mario STRMOTIĆ

Na Hvaru izgorjelo 12 hektara borove šume

U požaru u mjestu Vrbanj na otoku Hvaru izgorjelo je 12 hektara guste, visoke borove šume, doznaje se u petak u Županijskom vatrogasno-operativnom centru (ŽVOC).

Požar u hvarskome mjestu Vrbanj buknuo je u četvrtak poslijepodne, vatrogasci su bili obaviješteni u 17,30 sati. Uz 50 gasitelja dobrovoljaca s 15 vozila iz Hvara, Starigrada i Jelse, požar su gasila i dva kanadera. Vatra je lokalizirna u četvrtak navečer u 22 sata. ali su vatrogasci i dalje na terenu gdje saniraju požarište.

U četvrtak je gorjelo i u Čitluku u općini Sinj. Planuo je sjenik, njegov se krov urušio i sijeno izgorjelo, ali su životinje na vrijeme izvučene na sigurno, Na intervenciji je bilo deset vatrogasaca iz DVD Sinj s četiri vozila, a vatra je ugašena šest sati nakon što je izbio požar, odnosno u 22,10 sati,.

Osim požara na Hvaru i kod Sinja, županijski vatrogasci u četvrtak su gasili požar i na Dinari, na lokaciji Krajinove staje-Bravčev dolac gdje je od 7,30 sati do 17 sati opožaren 1,5 hektar trave i srednjeg raslinja. Vatru su ‘ukrotila’ dva aviona i gasitelji DVD Vrlika.

Manji požari su u četvrtak zabilježeni i u Gizdavcu u općini Muć gdje je ugašen požar trave, te u Dugopolju gdje je gorjelo smeće.

Komentiraj