GLAVNI ODBOR SDP-A Propao opoziv Davora Bernardića

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sjednica Glavnog odbora SDP-a u subotu je, prema planu, trebala biti fokusirana na pripreme stranke za izbore za Europski parlament, međutim, odmah nakon uvodnog izlaganja predsjednika stranke Davora Bernardića istaknut je zahtjev za njegovim opozivom.

N1 javlja da je opoziv zatražila gradonačelnica Zlatara i članica Glavnog odbora Jasenka Auguštan-Petek, s argumentom kako ima 35 potpisa za uvrštavanje opoziva Davora Bernardića na dnevni red.

Auguštan-Petek je također zatražila da u slučaju opoziva, stranku preuzme Zlatko Komadina, na što je, prema pisanju Večernjeg lista, Komadina pristao.

Predsjednik Glavnog odbora Erik Fabijanić nakon oštre rasprave odbio je točku o opozivu uvrstiti na dnevni red, ali je dopustio raspravu na kojoj je Bernardić od Komadine tražio da se izjasni, što Komadina nije učinio.

Bernardić, prema pisanju N1 odbija sazvati sjednicu predsjedništva prije nastavka Glavnog odbora.

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek poručila je da su „smatrali da postoji glas razuma Glavnog odbora i da svi vide da situacija nije dobra“.

„Smatrali smo da postoji glas razuma Glavnog odbora i da svi vidimo da situacija nije dobra bez obzira na to tko je za nju direktno ili indirektno odgovoran. Međutim, još uvijek ljudi smatraju da on može izvesti stranku na dobar put i sada bismo trebali početi rješavati neke druge stvari i vidjeti što će biti na sljedećoj sjednici, a ne da dalje to rješavamo preko medija“, rekla je Auguštan Pentek.

 

Komentiraj