Dusko Marusic/PIXSELL

Na frankfurtskom Sajmu knjiga od 14. do 18. listopada 20 hrvatskih nakladnika

Na Sajmu knjiga u Frankfurtu od 14. do 18. listopada svoju će produkciju predstaviti dvadesetak hrvatskih nakladnika u organizaciji Ministarstva kulture, udruge KURS iz Splita i književne agencije Sandorf iz Zagreba, izvijestilo je u petak Ministarstvo kulture.

Osim promocija i predstavljanja izdanja i autora na štandu Hrvatske, program obuhvaća i promociju knjige “Smijeh slobode – Uvod u Feral Tribune” Borisa Pavelića, objavljene u izdanju nakladničke kuće Adamić iz Rijeke, o povijesti lista Feral Tribune.

 

  • Za knjigu koja je u kratkom vremenu u Hrvatskoj doživjela velik uspjeh, sve je veće zanimanje i međunarodne javnosti, jer je Feral upravo zbog svog ‘smijeha slobode’ bio poznat u cijeloj Europi, ističu iz Ministarstva.

 

Dnevne novine Frankfurter Rundschau, uz financijsku potporu fondacije Allianz Kulturstiftung iz Berlina, uoči otvaranja frankfurtskoga Sajma knjiga objavit će podlistak posvećen Feralu, u kojemu će na njemačkom jeziku biti objavljeni ulomci iz knjige “Smijeh slobode” s kronološkim pregledom povijesti Ferala, te članci nekih od najuglednijih Feralovih novinara. Knjiga će na hrvatskom štandu biti predstavljena 15. listopada, a osim autora o njoj će govoriti osnivači i novinari Ferala Viktor Ivančić, Boris Dežulović i Predrag Lucić.

Istoga dana navečer u muzeju Senckenberg održat će se tribina pod naslovom “Smije li se to? O slobodi satire i medija” na kojoj će Viktor Ivančić, Boris Dežulović, Predrag Lucić i novinarka berlinskog Tageszeitunga Doris Akrap razgovarati o slobodi i satiri u vremenima ratova i nacionalizama.

Dan nakon toga u muzeju Senckenberg održat će se tribina na temu “Svijet u stanju trajne krize: Što je Europa mogla naučiti od bivše Jugoslavije?” poslije koje će dvojac Lucić-Dežulović izvesti satirično-glazbeni performans “Pjesmom i plesom kroz Euroslaviju”.

Na hrvatskom štandu, održat će se i promocija romana “Bura. Priča o vjetru” austrijske autorice Ruth Cerha, koja je organizirana u suradnji s izdavačem Frankfurter Verlagsanstalt-

Kao i prošle godine, drugoga dana sajma održat će se domjenak za međunarodne izdavače, agente, pisce, prevoditelje i druge goste.

U subotu, 17. listopada na hrvatskom štandu bit će predstavljen časopis za kulturni život migranata hrvatskog podrijetla u Njemačkoj Riječ – Das Wort

Komentiraj