FOTO: Vrhunske hrvatske glazbenice očarale publiku Kneževa dvora

Stradun Classic, Grgo Jelavic/PIXSELL, Dubrovački simfonijski orkestar

Savršen razlog za naći se sinoć u atriju Kneževa dvora bile su tri ponajbolje hrvatske glazbenice: klarinetistica Marija Pavlović, čelistica Monika Leskovar i pijanistica Martina Filjak. Nagrađivane glazbenice i majstorice svog intrumenta očarale su dubrovačku publiku, koja je posjetila koncert ciklusa ‘Stradun Classic’, izvedbama Brahmsovog Tria u a molu i Beethovenog Tria u B molu tj. ‘Gassenhauer tria’.

Čelistica Monika Leskovar još je kao djevojčica očaravala svojim talentom. Danas oduševljava svojom virtuoznošću i tehnikom kojom je postigla svjetske uspjehe – iza nje su koncerti s velikim svjetskim orkestrima i dirigentima poput Zubina Mehte, ali i Dubrovniku se često vraća.  U petak (14. rujna) će nastupiti s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem Tomislava Fačinija u Koncertu ta violončelo, gudače i čembalo u A duru Carla Philippa Emanuela Bacha, a orkestar će također izvesti i Sorkočevićevu Simfoniju br. 1 te Haydnovu Simfoniju br. 6 u D duru ‘Jutro’.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 09 do 14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu ‘Dubravka’ na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja.

Komentiraj