Na EP u taekwondo pet juniorskih zlata za Hrvatsku

Nakon kadetskih kategorija, u nedjelju su na 8. Otvorenom europskom prvenstvu u taekwondou u Zagrebu održana natjecanja u juniorskoj konkurenciji, a hrvatski juniori osvojili su pet zlata.

Na borilišta u Kristalnoj dvorani hotela Westin tijekom nedjelje izašlo je gotovo 200 natjecatelja, koji su se natjecali prema svim propisanim epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite i HZJZ-a, te Europske taekwondo federacije pod čijim se okriljem odvija Europsko klupsko prvenstvo (ECC).

Za klupsko EP prijavljeno je ukupno 855 sudionika od čega 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora.

Nastupaju natjecatelji iz 42 države, ukupno 153 ekipe, od čega je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021. Iz Hrvatske je prijavljeno 29 klubova i 167 hrvatskih natjecatelja.

Zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji osvojili su Sara Spasojević (-46 kg, selekcija Hrvatske), Lena Dinković (-49 kg, Medvedgrad), Helena Dujmić (-52 kg, Jastreb) i Ela Jelić (-63 kg, Omega), te Matej Nikolić (-78 kg, selekcija Hrvatske).

U ponedjeljak se Europsko prvenstvo nastavlja natjecanjem mlađih seniorki i seniora.

Seniorska natjecanja na rasporedu su posljednja dva dana, 24. i 25. studenoga.

Komentiraj