Na Dugom otoku po jakom nevremenu nasukale se dvije jedrilice

Dino Stanin/PIXSELL

Uslijed jakog nevremena na moru na zadarskome području, u petak su se na Dugom otoku nasukale dvije jedrilice no u nesrećama nije bilo ozlijeđenih, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI).

Prvu dojavu o pomorskoj nesreći djelatnici Lučke kapetanije Zadar zaprimili su u petak u 7,30 sati, kada se u uvali Pantera na Dugome otoku nasukala desetmetarska talijanska brodica “Suenno”.

Brodicom je upravljao vlasnik, talijanski državljanin, koji je odmah po smirivanju nevremena uspio odsukati brodicu te je samostalno nastavio plovidbu, a djelatnici Lučke ispostave Sali utvrdili su da u nesreći nije došlo do onečišćenja mora.

U 8.15 sati, iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u zadarsku je Kapetaniju dojavljeno o drugoj pomorskoj nesreći, u uvali Veli rat, gdje se nasukala jedrilica naziva “Beika”, hrvatske zastave i dužine 15 metara.

Nedugo po zaprimljenoj dojavi na poziciju nasukanja doplovili su djelatnici Lučke ispostave Božava, koji su ustanovili da nitko od posade jedrilice nije ozlijeđen, te nije uočeno onečišćenje mora, niti prodor mora u jedrilicu, ali je zbog pretrpljenih kritičnih oštećenja trupa skipperu naloženo obaviti komercijalno odsukavanje.

Komentiraj