Na današnji dan 2007. umro je Ike Turner

Američki glazbenik,  frontmen i producent roden je 5. studenoga 1931. godine. U karijeri koja je trajala više od 50 godina bavio se raznim vrstama muzike, od bluza i soula do rocka i funka. Uvršten je u Rock’n’roll kuću slavnih (Rock and Roll Hall of Fame) 1991. godine, a 2001. godine i u „St. Louis Walk of Fame“.

Nažalost, Turner je u mislima najvećeg broja ljudi ostao upamćen po siledžijskom odnosu prema nekadašnjoj supruzi – Tini Turner, koji je ona detaljno opisala u svojoj autobiografiji, a koja je kasnije pretočena i u film. Turner je u vlastitoj autobiografiji „Takin’ Back My Name“, koja je objavljena 2001. godine, priznao da je suprugu šamarao i ponekad oborio na tlo bez razmišljanja, ali je rekao da je nikada nije tukao.

A Tina Turner je u intervjuu Oprah Winfrey rekla:  “Uživala sam ugled u gradu i mnogi su mi nudili bolji posao, ali sam ostajala lojalna Ikeu … Jednostavno sam takva. On bi počinjao s pitanjima želim li ga povrijediti kao i svi drugi, ali što sam više ponavljala ne, on je bio sve sigurniji u svoje tvrdnje. Kasnije, takav razgovor bi se odvijao po šabloni i čim bi započeo, znala sam da slijede batine. Nanosio mi je povrede po licu, rebrima i uvijek se trudio da mi napravi masnicu na oku – želio je da posljedice njegovog nasilja budu vidljive, a to je bilo ponižavajuće.”

Komentiraj