Prije 26 godina, u siječnju 1994., otišao je Ipe Ivandić

Imao je 38 godina i bio je bubnjar Bijelog Dugmeta. Njegova nekadašnja djevojka i pjevačica Amila Sulejmanović je u svojoj knjizi napisala:

“Ipeta sam upoznala 1983., meni je bilo 20, a njemu 28 godina i tek je izašao iz zatvora. Zatvor mu je bio namješten, a ni sama nisam dokučila zašto. Za šačicu hašiša odležao je dvije godine. Bio je bačen na samo dno ljudske egzistencije. Zatvor kao zatvor možda i nije težak, ali je teško biti sa zatvorenicima. Izgledao mi je kao da mu je 100 godina kada je izašao iz zatvora.”
A onda je nastavila o kobnom danu: “Javna je tajna da je Ipe 1994. otvorio vrata hotela ‘Metropol’ u Beogradu pogrešnim ljudima u pogrešno vreme. Prema pričama mnogih koji znaju celu priču, Ipeta su s balkona njegove hotelske sobe bacili uterivači dugova. Na nesreću kamate koje su mu nametnuli, bile su stratosferične.

Ipe je bio izuzetan bubnjar koji je samo meni komponovao pesme. Nakon svog ovog vremena to mi je čak i mnogo više draže od vremena kada mi je to bilo možda poziv! Opet danas razmišljam da kada bi neke situacije preskočio u životu verovatno bi bio živ.”

Komentiraj