Na današnji dan 1988. umro je Roy Orbison

Slavni američki rock i country pop pjevač i autor, koji je godinu dana ranije primljen u Rock and Roll Hall of Fame, rođen je 1936. godine, a umro je 6. prosinca 1988. od srčanog udara. Dva dana ranije svirao je u gradu Clevelandu.

Život nije bio baš milostiv prema njemu. Njegova žena je 1966. poginula u motociklističkoj nesreći, dvije godine kasnije u požaru koji je izbio u njegovoj obiteljskoj kući poginula su dva njegova sina, dječaci od deset i šest godina, a 1977. morao je na tešku operaciju na srcu.

Nije imao sjajni izgled, blistavu karizmu, ali nedostatak tih kvaliteta nadoknađivao je baršunastim glasom koji se mogao natjecati s operom. Imao je duboki i izražen talent, a njegov nastup dotaknuo je dušu.

Orbison će ostati upamćen po svojim baladama o izgubljenim ljubavima. Mnogi kasniji autori preuzimali su Orbisonovu recepturu za pisanje hitova. Njegove tri pjesme, koje je osobno komponirao i otpjevao: Only The Lonely, Oh Pretty Woman i Crying uvrštene su u Grammyjevu kuću slavnih, a on je dobitnik Grammy nagrade za životno djelo.

Komentiraj