U ožujku 1986. izašao je prvi album Crvene jabuke

Tom prilikom u magazinu Rock pročitali smo i ovo: “Ne zna se pouzdano kakva je jabuka ponuđena Adamu, ali lako je moguće da je bila crvena. Ona što je Njutnu pala na glavu, opet, možda jeste, a možda i nije bila crvena. Ima još jedna jabuka koja svakako neće ostaviti toliko traga u istoriji civilizacije, ali jabuka o kojoj se ovih dana, bar u krugovima poklonika rocka, najviše priča. Ona, provjereno, jeste crvena – Crvena jabuka, novi visokotiražni dječaci iz Sarajeva čiji album-prvijenac c nazvan jednostavno “Crvena jabuka”, već dvadesetak dana nakon pojavljivanja u prodaji, ozbiljno prijeti da postane najznačajniji događaj, bar prvog polugodišta, rockerske 1986. godine.
Radio stanice su još prije izlaska ploče, dosta rado emitirale ‘Dirliju’, dok se sada na sve strane pjevuše refreni i nekih drugih numera s albuma kao što su ‘Sa tvojih usana’, ‘Bježi kišo s prozora’, ‘Učiniću sve da te zadovoljim’ ili ‘Neka se sanja’.”

Gitarist i autor Zlaja Arslanagić je tom prilikom rekao: “Ništa nije smišljeno napravljeno. Mi smo htjeli da ocrtamo jasnu generacijsku furku i da na ploči damo stvari u kojima se ljudi mogu naći i koje interesiraju ljude. Mi smo htjeli da napravimo jugoslavensku ploču koju će razumjeti raja isto i u Subotici i Splitu, iz Skoplja i Ljubljane kao i raja u Sarajevu.”

Komentiraj