Prva sapunica, slavna “Dinastija”, počela se prikazivati 1981. godine

Serija “Dinastija” se  12. siječnja 1981. prvi put emitirala. Nikada se tolika fama nije digla oko jedne serije kao što je to bila sa sapunicom Dinastija, koja je prva na male ekrane uvela pojam luksuza u seriji, te zbog koje su ulice gradova doslovno bile prazne u vrijeme dok se emitirala na televiziji.

“Dinastija” je serija koja je otvorila vrata današnjim sapunicama, iako mnogi tvrde kako je malo koja do sada uspjela biti tako dobra kao ova ABC-jeva uspješnica. Do danas je to ostala i jedina sapunica koja je osvojila Zlatni globus. Iako je sličnu popularnost kasnije doživjela ‘Santa Barbara’, nijedna serija nije imala ni približno sličnu gledanost. Jutarnje kave započinjale su pričama o Alexis (Joan Collins) i Krystle (Linda Evans) te njihovim svađama koje su obilježile ‘Dinastiju’.

U seriji se prvi put progovorilo o homoseksualnosti i plastičnim operacijama, a zanimljiva i na trenutke šokantna radnja te raskošni interijeri i glamurozna odjeća bili su pravi mamac za više od 150 milijuna gledatelja koji su je tjedno pratili diljem svijeta.

Komentiraj