Krajem veljače 1968. vjenčali su se Johnny Cash i June Carter

Autor:

Screenshot YouTube

Punih trinaest godina nakon što su se upoznali Cash je zaprosio Carter i to na pozornici tijekom zajedničkog nastupa u Ontariju krajem veljače 1968. godine. Pjevali su hit ‘Jackson’ , a usred pjesme Johnny je stao, zaustavio glazbu i pitao June želi li se udati za njega. Ona ga je nagovarala da nastavi pjevati.
“Neću nastaviti pjevati dok mi ne odgovoriš “, rekao je Johnny, a unezvijerena June okrenula se tada prema muzičarima u nadi da će oni početi svirati, prepričao je Johnny jednom prilikom. Kada je vidjela da neće početi svirati odgovorila je ‘da’. Vjenčali su se 1. ožujka te godine, a dvije godine kasnije rodio im se sin John Carter Cash.

” Ona je najveličanstvenija žena koju sam ikad upoznao. Nitko, osim možda moje majke, nije joj ni blizu”,  napisao je ‘čovjek u crnom’ u svojoj autobiografiji o ljubavi svog života. Juneina majka Janette možda najbolje opisuje kako je izgledao njihov odnos: “Uvijek su bili fokusirani jedno na drugo. Oni su bili istinski par, predani i odani jedno drugom.” Dvije godine prije nego su se vjenčali, Cash je kupio kuću na jezeru u Nashvilleu. Kada se k njemu uselila June i od kuće je napravila pravo obiteljsko gnijezdo, a kuću su nazvali Camelot. Sina jedinca su uvijek i dok je bio malo dijete vodili sa sobom gdje god da su išli. Nastupali su zajedno cijeli svoj život s istom kemijom na pozornici, a on ju je uvijek predstavljao kao ‘svoju damu’. Do kraja života zajedno su živjeli i stvarali.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.