Na današnji dan 1966. oženili se George Harrison i Pattie Boyd

Pattie Boyd je kao manekenka radila u Londonu, New Yorku i Parizu, a prijelomna godina u njezinom životu bila je 1964. godina kad su je pozvali na set filma o Beatlesima – ‘A Hard Day’s Night’, gdje je upoznala Georgea Harrisona.

Tada 19-godišnja Pattie mu se odmah svidjela, a ona je za njega kasnije rekla da je bio nevjerojatno zgodan, ali jako sramežljiv. Vjenčali su se 21. siječnja 1966. godine, a Harrisonov kum je bio Paul McCartney.

Nekoliko godina kasnije njihov se brak počeo raspadati zbog velikih količina droge i alkohola, kao i zbog brojnih afera. Tijekom tog perioda Harrison je postao blizak prijatelj s Ericom Claptonom.

U međuvremenu Pattie je dobila ljubavno pismo od nekog tko se potpisao samo s ‘E’. Bila je uvjerena da ima tajnog obožavatelja dok joj jedne večeri, na partiju u kući Claptonova menadžera, nije prišao Eric, kojeg je do tada smatrala prijateljem, i pitao je je li dobila njegovo pismo. Patty je ostala u šoku.

Godine 1974. se Pattie odlučila za život s Claptonom i udala za njega. Harrison je čak bio na njihovu vjenčanju 1979. godine. No, razdoblje zaljubljenosti i slatkog zanosa ubrzo je prošlo, čim se par suočio s prvim bračnim problemima. Redovno drogiranje i alkoholiziranje, kao i brojni ljubavni izleti legendarnog gitarista, natjerali su Boyd da ga napusti 1987. godine te da se od njega razvede godinu dana kasnije.

Clapton joj je posvetio pjesmu ‘Wonderful Tonight’, a ona je 2007. objavila i biografiju ‘Wonderful Tonight: George Harrison, Eric Clapton and me’.

Udala se treći put 2015. godine za građevinskog investitora Roda Westona, s kojim je još od 1991. godine.

Komentiraj