Na današnji dan 1919. rodio se Mladen Delić

Legendarni sportski novinar, publicist te radijski i televizijski komentator, u mladosti se bavio sportom, te kasnije i radio kao nastavnik tjelesnog odgoja. Bio je prvi novinar koji je u povijesti Radio-televizije Zagreb izravno izvještavao s utakmice 1957. godine iz Zagreba.

A godine 1968. u Meksiku je održana Ljetna olimpijada na kojoj je Delić komentirao sportove na vodi. Kad je Đurđica Bjedov plivala na 100 i 200 metara, većina naših novinara otišla je gledati utakmicu jugoslavenskih košarkaša, ne vjerujući da bi mlada Splićanka mogla osvojiti medalju. Delić je s Vilkom Luncerom iz “Sportskih novosti” ostao pokraj olimpijskog bazena. I Đurđica je u plivanju osvojila zlatnu i srebrnu medalju.

“Malo kad sam se toliko uzbudio i veselio kao kad je osvojila zlato, tim prije što je ona vrlo simpatična žena”, pričao je Delić. ” Zamalo mi od radosti nije puklo srce. Nisam izdržao, pa su mi potekle suze. Htio sam u odijelu skočiti u bazen da zagrlim Đurđicu, poljubim i čestitam joj, ali redari su mi zabranili, pa sam se s njima fizički sukobio. Bio sam neizmjerno sretan, i ne vjerujem da će se to ikad ponoviti. Meni je to bio jedan od najljepših trenutaka na Olimpijadi. Kad se začula naša himna, i naša se zastava počela lagano dizati, a Đurđica se popela na pobjedničko postolje, obuzeo me neopisiv ponos.”

Mladen Delić preminuo je u Zagrebu u veljači 2005. godine.

Komentiraj