Na bolovanju je medicinska sestra koja je bila uz preminulog u Čakovcu

Na bolovanju je medicinska sestra koja je bila uz preminuloga 62-godišnjaka u čakovečkoj bolnici, izjavila je za Dnevnik RTL-a pročelnica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Sonja Tošić Grlač komentirajući tragediju u kojoj je jučer predvečer u Općoj bolnici Čakovec preminuo 62-godišnji pacijent na hemodijalizi, jer mu je ubrizgana pogrešna supstanca.

Muškarac u čakovečku bolnicu stigao na hemodijalizu, preminuo je zbog primjene “nedozvoljenog sredstva”

Izrazivši sućut obitelji, ona je kazala kako su “sve službe pokrenute kako bi se proveo postupak interne kontrole”, a sutra se očekuje i inspekcija Ministarstva zdravstva.

Danas su svi sudionici tragedije dali izjave, a sutra će kontrola bolnice analizirati događaj i dati svoje mišljenje. Danas je u bolnici bila i policija koja je pokrenula nužne postupke, o kojima se zbog istrage ne smije govoriti, kazala je Tošić Grlač.

Dnevnik.hr objavio je kako je obitelj preminulog pacijenta u utorak navečer “sumnjivu smrt” svojeg oca, odnosno moguće počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja, potvrdila je policija.

“Zaista još jednom iskrena sućut obitelji. Ono što je naša dužnost i što smo već poduzeli je traženje svih očitovanja svih involviranih djelatnika, analiza sve te dokumentacije i hitna unutarnja kontrola”, kazao je ravnatelj čakovečke bolnice Tomislav Novinščak.

Iz policije je potvrđeno da je obitelj 62-godišnjaka u utorak u kasnim večernjim satima prijavila “sumnjivu smrt” svojeg oca odnosno moguće počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja.

O svemu je obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo koje je naložilo provođenje hitne obdukcije. Iako je obdukciju moguće obaviti i u čakovečkoj bolnici, tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u zagrebačkoj Šalati kako ne bi bilo “zataškavanja”. Obdukcija će biti provedena sutra ujutro.

Rezultati o uzroku smrti trebali bi biti poznati tek za nekoliko tjedana zbog kompleksnosti cijelog postupka. Utvrdi li se krivica za nesavjesno liječenje, počinitelju prijeti kazna zatvora do 12 godina, objavio je dnevnik.hr.

 

Komentiraj