Na autocesti A1 kod Gospića izgorio automobil. Nema ozlijeđenih

Na autocesti A1 kod Gospića u nedjelju popodne došlo je do požara na osobnom vozilu, vozač je uspio skrenuti s automobilom na zaustavnu traku te su obje osobe izašle iz auta i nisu ozlijeđene, priopćila je gospićko-senjska policija.

Od vatrogasaca se doznaje da automobil nije imao vatrogasni aparat i sasvim je izgorio.

Glasnogovornica ličko senjske Policijske uprave Maja Brozičević rekla je kako je policija prikupila obavijesti o događaju, a budući da nema ozlijeđenih i da se promet odvijao bez zastoja očevid se neće provesti.

Vatrogasni zapovjednik vatrogasne postrojbe Hrvatskih autocesta Milan Ročak rekao je Hini da automobil nije bio opremljen s aparatom za početno gašenje požara te je “od automobila ostao samo lim, a ljudima su izgorjele  sve stvari”.

Upozorio je na važnost da svaki auto ima vatrogasni aparat.

“Mi smo na mjesto događaja došli ubrzo, ali se požar na automobilu  razbuktao i od auta nije ostalo ništa. Požar na automobilu može se zaustaviti samo ako se gašenju pristupi doslovce unutar par minuta, najviše u roku od pet minuta”, rekao je Ročak.

Naglasio je da se tu radilo o automobilu na klasično gorivo, a da se svi tek trebamo pripremiti na veći broj samozapaljenja hibridnih i električnih vozila.

Samozapaljenje je za Hinu prokomentirao i županijski vatrogasni zapovjednik Ličko senjske županije Zvonimir Lončarić rekavši da se vatrogasci pripremaju za povećanje broja samozapaljenja vozila.

“Unatrag godinu dana provodimo posebne edukacije za tehničke intervencije kod samozapaljenja vozila i to u suradnji s francuskim i norveškim vatrogascima, s obzirom da je sve više hibridnih vozila na našim cestama”, rekao je Lončarić. Poručio je vlasnicima vozila da u slučaju požara trebaju pokušati sami ugasiti vatru i vatrogascima već kod pozivanja reći o kakvom se vozilu radi.

Komentiraj