Na aukciji automobili iz filma “Bilo jednom u Hollywoodu” i kaciga iz “Top Guna”

Pravo blago hollywoodske memorabilije uskoro će se naći na aukciji koja će se održati 26. i 27. kolovoza. Na aukciji će se naći 850 predmeta čiji je procjenjeni raspon vrijednosti od 100 dolara do 500 tisuća dolara. Tako će se, primjerice, na aukciji naći automobili koje su Brad Pitt i Leonardo DiCaprio vozili u filmu „Bilo jednom u Hollywoodu“ Quentina Tarantina, zatim kaciga koju je Tom Cruise nosio kao pilot u filmu „Top Gun“ ali i boksačke rukavice koje je u filmu „Rocky“ nosio Sylvester Stallone.

Cliff Booth, lik kojeg glumi Brad Pitt u Tarantinovom filmu, vozi plavi Volkswagen Karmann Ghia, čija se vrijednost procjenjuje na između 20 i 30 tisuća dolara. S druge strane, Rick Dalton, kojeg glumi DiCaprio, vozi žuti Cadillac Coupe de Ville procjenjen na između 45 i 55 tisuća dolara. Kaciga Toma Cruisea prodati će se, smatra se, za iznos između 50 i 70 tisuća dolara dok se boksačke rukavice Sylvestera Stallonea procjenjuju na iznos od 12 do 16 tisuća dolara.

Smatra se da će najvišu vrijednost postići 335 cm duga maketa svemirskog broda Nostromo iz filma „Alien – Osmi putnik“ koja je korištena tijekom snimanja i to između 300 i 500 tisuća dolara. Od ostalih zanimljivih predmeta na aukciji će se naći kamera kojom je Alfred Hitchcock snimio film „Vrtoglavica“ 1958. godine (50 do 70 tisuća dolara), jakna koju je Susan Sarandon nosila u filmu „Thelma i Louise“ (dvije do tri tisuće dolara) te kostim koji je Jennifer Lawrence nosila u filmu „Igre gladi“ dok se borila u areni (osam do 10 tisuća dolara).

Komentiraj