Ivica Galovic/PIXSELL

Na 50. vinkovačkim jesenima desetak tisuća sudionika

Na 50. vinkovačkim jesenima u više od 50 događaja, s novostima koje su posjetitelji izvrsno prihvatili, sudjelovalo je oko 10 tisuća osoba, rečeno je na završnoj konfereciji za novinare organizatora te tradicijske manifestacije održane od 11. do 20. rujna.

Slavonski sokak kao novi projekt naišao je na mnogobrojne pozitivne komentare, a okupio je više od 60 izlagača iz svih krajeva Hrvatske, a koncerti u glavnom šatoru privukli su iznimno mnogo posjetitelja, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni i vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

Dodao je da je zabilježena dosad najveća posjećenost službene internetske stranice te da su prijenos manifestacije na internetu pogledale 92 tisuće ljudi. “Na Facebooku nas je pratilo pola milijuna korisnika, a službena internetska stranica Vinkovačkih jeseni zabilježila je nevjerojatnih 2,5 milijuna klikova”, rekao je.

 

  • Karlić je posebice zahvalio građanima Vinkovaca koji su i ove godine, kako je rekao, pokazali svoje veliko srce i bili izvrsni domaćini brojnim gostima.

 

Po riječima tajnika Zajednice kulturno-umjetničkih društava (ZAKUD) Vukovarsko-srijemske županije Stjepana Đurkovića, na svečanom otvorenju 50. vinkovačkih jeseni nastupilo je dosad najviše sudionika, njih 440, a u glavnom mimohodu gradskim ulicama prošlo je čak 80 kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i inozemstva pokazujući svu raskoš hrvatske tradicijske baštine.

Prvi put je u organizaciji Vinkovačkih jeseni sudjelovala i gradska tvrtka Promo Cibalae, čija je direktorica Mirjam Jukić na kraju izrazila veliko zadovoljstvo suradnjom s medijima i medijskim kućama diljem Hrvatske, a zamjenik direktorice Turističke zajednice Vinkovaca Marko Jureta rekao je kako turistička zajednica prima samo pohvale za sudjelovanje u organizaciji 50. vinkovačkih jeseni te za sve ono što su gosti i posjetitelji na njima mogli vidjeti.

Komentiraj