N. Dujić ponovno predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a, u drugom krugu pobijedio G. Pauka

Autor:

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na unutarstranačkim izborima za predsjednika županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije u nedjelju je izabran dosadašnji predsjednik i skradinski gradonačelnik Nediljko Dujić, koji je u drugom krugu pobijedio šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

U prvom krugu glasovanja ispao je Ante Kulušić, dugogodišnji čelnik županijskog HDZ-a koji je dao ostavku na tu funkciju lani nakon što je shvatio da ga stranački vrh neće uvrstiti na listu za IX. izbornu jedinicu na parlamentarnim izborima.

Iako je izgubio, Kulušić je, čulo se danas na izbornoj skupštini, najveće iznenađenje izbora budući da je u prvom krugu glasovanja prikupio 96 glasova, odnosno samo osam glasova razlike u odnosu na Nediljka Dujića koji je u drugi krug ušao sa 112 glasova delegata ili 16 glasova razlike u odnosu na u prvom krugu prvoplasiranog Pauka.

Nakon ispadanja Kulušić je, međutim, najavio podnošenje žalbe stranačkom povjerenstvu jer smatra da se dogodila neregularnost pri glasovanju.

Kako je kazao u izjavi za Hinu, organizator izbora nije omogućio tajnost glasovanja pa se ono, nastavio je, odvijalo po hodnicima, zahodima i parkiralištu hotela Solaris, gdje su se odvijali izbori.

Kulušić ističe da je tajnost glasovanja zajamčena poslovnikom i statutom te da je ona demokratsko načelo koje na izborima nije smjelo izostati.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)