Anto Magzan/PIXSELL

MZOS: Razmotrit će se jedina ovogodišnja prijava za Nagradu Luka Ritz i nakon toga donijeti odluka

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) održan je 14. lipnja sastanak s obitelji Luke Ritza na kojemu je zaključeno da će Povjerenstvo za dodjelu Nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja razmotriti jedinu pristiglu prijavu na ovogodišnji javni poziv, nakon čega će donijeti odluku o dobitniku/dobitnici ovogodišnje nagrade, izvijestio je MZOS u srijedu na svojim internetskim stranicama.

O dodjeli nagrade odlučuje Povjerenstvo za dodjelu Nagrade u kojemu su Suzana Ritz, Staša Skenžić (MZOS), Jadranka Žarković Pečenković (Agencija za odgoj i obrazovanje), Darko Tot (MZOS) te učenica Patricia Štriga (dobitnica Nagrade). Povjerenstvo je imenovano 15. svibnja 2015. godine na mandat od dvije godine.

Na sastanku su razmotrene dodatne aktivnosti vezane uz dodjelu Godišnje nagrade Luka Ritz, dodaje se u priopćenju.

Ministar je predložio da Nagrada uključi cijelu obrazovnu vertikalu te da se po uzoru na nagrađivanje po jednog učenika osnovne i srednje škole uvede i godišnja nagrada za studente. Razmotreno je i na koje se sve načine mogu motivirati škole na veći odaziv te uključivanje županijskih koordinatora za provođenje školskih preventivnih programa s ciljem aktiviranja škola i učenika u svakoj županiji Republike Hrvatske za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.

Nagrada Luka Ritz dodjeljuje se 12. lipnja na dan tragične smrti srednjoškolca Luke Ritza – žrtve vršnjačkoga nasilja.

Komentiraj