: Luka Stanzl/PIXSELL

MZOS osudio neprimjereno ponašanje na utakmici Futsal Dinamo – Nacional

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) najoštrije je osudilo neprimjereno ponašanje na derbiju 17. kola Prve HMNL između malonogometnoga kluba Futsal Dinamo i Nacionala koji je prekinut zbog nereda na tribinama i ulaska Bad Blue Boysa na teren.

“Želimo naglasiti kako počinitelji trebaju biti primjereno kažnjeni a, s tim u svezi, Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima propisuje niz mjera kojima se nasilno ponašanje može sankcionirati,” poručili su iz MZOS-a dodavši kako vjeruju da je Ministarstvo unutarnjih poslova koje je i nadležno za provođenje spomenutog zakona poduzelo i/ili poduzima sve zakonski propisane mjere prema počiniteljima.

Iz MZOS-a su objavili kako provode Akcijski plan prevencije i edukacije, kojemu je nulta tolerancija na nasilje osnova u provedbi svih aktivnosti.

“Bitnim smatramo suradnju svih relevantnih institucija u RH. jer je to jedini ispravan način za postizanje željenog cilja. Kako bi se neprimjerena ponašanja svela na minimum, odnosno u konačnici iskorijenila, potrebno je raditi na stvaranju „win-win situacije“: poboljšati dijalog i postići zajedničko razumijevanje potreba i problema te iznaći rješenje među svim stranama u sportu, kao i razumjeti i primijeniti dobru praksu o sigurnosti i zaštiti, a što je model za pozitivnu atmosferu, atmosferu bez nasilja na sportskim natjecanjima,” poručili su iz MZOS-a.

Komentiraj