MZOS: Od 3. listopada Previšić više ne može biti dekan

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u četvrtak se očitovalo, na zahtjev zagrebačkog rektora Damira Borasa, o ugovoru o radu dekana Filozofskog fakulteta Vlatka Previšića.

U očitovanju se, između ostalog, navodi kako ‘ne postoji pravna osnova postupanja prema kojem bi se prof. dr. Vlatku Previšiću nastavio radni odnos nakon isteka akademske godine 2015/2016., u kojoj on navršava 70 godina života’, prenosi HRT.

To bi značilo da Previšić od 3. listopada, početka nove akademske godine, prestaje biti dekanom. U priopćenju se rektora Borasa moli da u okviru sveučilišne autonomije osigura nesmetano funkcionirane upravljanja Filozofskim fakultetom, a posebice redovito obavljanje nastave.

Podsjetimo, tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar u utorak je rekao kako očekuje odgovor rektora Sveučilišta vezano za njihov zahtjev za očitovanjem. “Smatram da je ključno raspetljati tu zavrzlamu vezanu za pravni status, dio radnoga prava, ali ono ključno što bih poručio svima jest da nađu rješenje koje je na korist i studentima i profesorima”, rekao je Šustar.

Komentiraj