Igor Kralj/PIXSELL

MVEP: Ministar Kovač sudjelovat će na 71. zasjedanju Opće skupštine UN-a

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač boravit će od 19. do 23. rujna u New Yorku i sudjelovati na 71. zasjedanju Opće skupštine UN-a, priopćio je u nedjelju MVEP.

Ministar će nazočiti otvaranju opće rasprave 71. zasjedanja Opće skupštine i događaju u povodu prve obljetnice usvajanja Agende 2030. Također će sudjelovati i na ministarskom sastanku o Ugovoru o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih pokusa (CTBT) te na sastanku šefova diplomacije Američko-jadranske povelje.

U svojstvu predsjedavajućeg ministar Kovač će voditi sastanak ministara vanjskih poslova SEECP-a. Sudjelovat će i na sastanku na visokoj razini o OESS-u i na ministarskom sastanku Srednjoeuropske inicijative. Tijekom boravka u New Yorku održat će se trilateralni sastanak RH-Turska-BiH, a ministar Kovač će sudjelovati i na skupu na najvišoj razini u organizaciji RH i pod predsjedanjem predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, o Partnerstvu za jednake budućnosti (Equal Futures Partnership), inovativnom multilateralnom inicijativom kojom Hrvatska predsjeda od ožujka, navodi se u priopćenju.

Na marginama zasjedanja predviđeno je održavanje niza bilateralnih sastanaka.

Na čelu izaslanstva Republike Hrvatske je predsjednica Republike, Kolinda Grabar-Kitarović.

Komentiraj