HINA

MVEP čestitao Dan državnosti, posebno se zahvalili braniteljima

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u ponedjeljak je u službenom priopćenju svim građanima Hrvatske čestitalo Dan državnosti, posebno se zahvaljujući ‘hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, čija je žrtva ugrađena u temelje naše Domovine’. Priopćenje Vam u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Republika Hrvatska danas slavi Dan državnosti, 27. obljetnicu proglašenja suverenosti i samostalnosti. Dan državnosti slavi se u spomen na 25. lipnja 1991. godine, kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o suverenosti i pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika bivše države, a na temelju plebiscitarne volje građana iskazane na referendumu održanom 19. svibnja 1991. godine.

Danas se s iznimnom zahvalnošću i pijetetom sjećamo svih onih koji su branili i obranili samostalnost, suverenost i cjelovitost Hrvatske. Posebnu zahvalnost i počast odajemo hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, čija je žrtva ugrađena u temelje naše Domovine.

Hrvatska je u 27 godina neovisnosti ostvarila značajne vanjskopolitičke uspjehe i danas kao aktivna članica međunarodne zajednice zajedno s partnerima i saveznicima radi na postizanju i održanju globalnog mira i sigurnosti. Hrvatska služba vanjskih poslova i u budućnosti će nastaviti neumoran, predan i odgovoran rad na osnaživanju položaja i ugleda Republike Hrvatske u Europi i svijetu.

U ime Ministarstva vanjskih i europskih poslova, svim hrvatskim građankama i građanima i Hrvaticama i Hrvatima u Domovini i izvan nje čestitamo 25. lipnja – Dan državnosti!”, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Komentiraj