Muzej za umjetnost i obrt i Fondacija Murtić predstavljaju izdanje nove grafičke mape Ede Murtića

U Muzeju za umjetnost i obrt od 25. studenog do 31. prosinca bit će otvorena izložba grafika Ede Murtića, jednog od najznačajnijih predstavnika hrvatske umjetnosti druge polovice 20. stoljeća.

Ovom izložbom Fondacija Murtić predstavlja izdanje nove grafičke mape Nove apstrakcije nastale na temelju gvaševa velikana hrvatskog slikarstva Ede Murtića u godini u kojoj se obilježava 100. godišnjica od njegova rođenja.

Na izložbi će biti predstavljena grafička mapa u najsuvremenijoj ekskluzivnoj tehnici digigrafike pod naslovom  Nove apstrakcije u limitiranoj ediciji Fondacije Murtić. Ovom izložbom sumirana je aktivnost Fondacije koja je osnovana s ciljem očuvanja umjetnikove ostavštine. Muzej za umjetnost i obrt nije slučajno odabran za završnu svečanost/događanje ove značajne obljetnice jer je upravo u njemu 1990. održana najveća izložba Retrospektiva Ede Murtića 1938. – 1990.

Nova serija grafika u ediciji Fondacije Murtić izrađena je prema originalnim predlošcima Ede Murtića iz ciklusa Nova apstrakcija u ograničenoj nakladi od 60 primjeraka po motivu, ukupno 20 motiva u tri dimenzije tehnikom digigrafije sa certifikatom koji garantira  muzejsko arhivsku kvalitetu otiska te broj otisaka i certifikatom autentičnosti Fondacije Murtić.

Kustos izložbe je Branko Franceschi.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]