Srpski nogometni savez (FSS) u ponedjeljak je sporazumno raskinuo suradnju s dosadašnjim izbornikom Slavoljubom Muslinom, bez obzira na činjenicu da ih je pravo Muslin odveo na Svjetsko prvenstvo. Do daljnjega, funkciju izbornika obnašat će dosadašnji Muslinov pomoćnik Mladen Krstajić.

Srbija se, pod vodstvom, Muslina, nakon dugih osam godina čekanja, uspjela plasirati na veliko natjecanje, ali FSS je odlučio da Muslin neće voditi reprezentaciju u Rusiji. Srbija se izravno plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine kao prva u svojoj skupini.

Unatoč činjenici da je Slavoljub Muslin uspio s reprezentacijom izboriti sudjelovanje na Mundijalu, posljednjih su se tjedana u javnosti počele pojavljivati kritike njegovog rada, nezadovoljstvo igrama u posljednjim utakmicama, a poglavito poslije neočekivanog poraza od Austrije u Beču i tijesne pobjede protiv Gruzije u Beogradu od 1:0.

Najviše mu se zamjeralo što nije pozvao veznjaka Lazija Sergeja Milinkovića-Savića, koji pruža sjajne partije u dresu talijanskog prvoligaša i na meti je velikih i bogatih europskih klubova.

Komentiraj