Filip Kos/PIXSELL

Muškarcima koji su pucali po Vukomercu istražni zatvor

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo u subotu je izvijestilo kako je trojici osumnjičenika za pucnjavu na Vukomercu određen istražni zatvor.

Ispitana su trojica hrvatskih državljana (1989., 1992. i 1974.), koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 1. Kaznenog zakona.

“Osnovano se sumnja da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik 12. rujna 2018. oko 19,00 sati u Zagrebu, zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa s obitelji trećeosumnjičenika, došli ispred kuće oštećenika sa za sada neutvrđenim oružjem kalibra devet milimetara, iako su znali da je nabavljanje i držanje takvog oružja građanima zabranjeno. Osnovano sumnja da su, svjesni da takvim oružjem mogu ugroziti tjelesni integritet ukućana i oštetiti imovinu, ispalili nekoliko hitaca prema terasi obiteljske kuće u kojoj je bilo više ukućana.

Trećeosumnjičenik je nakon toga, osnovano se sumnja, prema dvojici osumnjičenika ispalio dvije rafalne serije streljiva iz automatske puške, iako je znao da je nabavljanje i držanje takvog oružja građanima zabranjeno te pristajući ugroziti tjelesni integritet dvojice osumnjičenika i građana u prolazu, kao i tuđe imovine. Pucnjevima iz automatskog oružja trećeosumnjičenik je oštetio ukupno sedam automobila, jednu obiteljsku kuću u susjedstvu, a jedan je građanin u prolazu zadobio tjelesnu ozljedu”, navodi se u priopćenju.

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog da se protiv sve trojice osumnjičenika odredi istražni zatvor temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku (zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela). Sudac istrage prihvatio je prijedlog i protiv trojice osumnjičenika odredio istražni zatvor kako je i predloženo.

Komentiraj