FaH

“Muškarci.hr” u nedjelju premijerno na Sceni Vidra

Nova premijera zagrebačke Scene Vidra bit će u nedjelju 5. veljače predstava “Muškarci.hr”, koja se na zabavan način poigrava muško-ženskim stereotipima, a postavlja ju po tekstu Umjetničke organizacije Teatroman redatelj Mario Kovač.

Kako se ističe u najavi, predstava je nastala u partnerstvu Satiričkog kazališa Kerempuh i Teatromana kao “muški odgovor na ženska pitanja” u nastavku na prijašnju Vidrinu uspješnicu “5žena.com”, koja je u samo dvije sezone došla do respektabilnih 40 tisuća gledatelja.

Vođeni redateljem Mariom Kovačem, glumci Goran Grgić i Boris Svrtan, s Filipom Detelićem i Andrejem Dojkićem u alternaciji, te Amar Bukvić i Živko Anočić, ne samo da će dati odgovor ženama, nego će kroz brojne duhovite primjere iz svakodnevnog života progovoriti o svojim frustracijama izazvanim ženskim ponašanjem prema njima, stoji u najavi.

“Igrajući ‘Muškarce.hr’ temeljene na brojnim stereotipima, glumci će hrabro prokazati licemjerne u svakodnevnom i sveopćem propagiranju brisanja razlika između muškaraca i žena. Za muškarce u našoj predstavi one su poželjne i kad izazivaju osjećaje neugode, a još više, kad za posljedicu imaju osjećaj ugode. Braneći se od stereotipa o muškarcima, glumci će svoje komplekse braniti obrambenim mehanizmima racionalizacije i projekcije (na žene, naravno)”, dodaje se.

Kostime za predstavu u kojoj će četvorica muškaraca “reći pravu istinu o ženama, ali prije svega o njima samima, jer im nije strano biti samokritičnima, i to: realno, logično, objektivno i argumentirano” osmišljava Doris Kristić, svjetlo oblikuje Marino Frankola, a glazbu Tomislav Babić.

“Stereotipe kao teme predstave nije potrebno nabrajati, dovoljno je reći da će većina biti igrana u predstavi. Od ‘Muškaraca.hr’ gledatelji će dobiti upravo ono što očekuju: večernji bijeg od svakodnevnih problema, opuštanje, salve smijeha i vrhunsku kazališnu zabavu”, poručuje se u najavi.

Komentiraj