Muškarac zaražen koronom izašao iz izolacije pa se potukao na cesti

Krapinsko-zagorska policija izvijestila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Širenje i prenošenje zarazne bolesti” iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona i prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako navodi policija, sumnja se da se 36-godišnji hrvatski državljanin nije pridržavao epidemioloških mjera i izolacije koja mu je određena od 2. do 12. studenog 2020. godine, a zbog dijagnosticirane zarazne bolesti COVID-19.

Naime, utvrđena je sumnja da je u nedjelju, 8. studenog u poslijepodnevnim satima svjesno napustio mjesto prebivališta te u Bedekovčini na cesti Naselja Sovinjak narušavao javni red i mir na način da je nekoliko puta udario 61-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je prošao bez tjelesnih ozljeda priopćila je PU krapinsko-zagorska.

Protiv 36-godišnjaka policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti te će također biti podnesen i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Komentiraj