Muškarac u čakovečku bolnicu stigao na hemodijalizu, preminuo je zbog primjene “nedozvoljenog sredstva”

U čakovečkoj bolnici preminuo je muškarac zbog primjene “nedozvoljenog sredstva”.

Muškarcu (62) je izrečena mjera samoizolacije zbog kontakta s pozitivnom osobom na COVID–19, a u utorak je primljen u čakovečku bolnicu na hemodijalizu. Tamo je preminuo zbog “nedozvoljenog sredstva”. O svemu se oglasila i bolnica.

“Izvješćujemo vas da se dana 29.09.2020. godine u Županijskoj bolnici Čakovec dogodio neočekivani neželjeni događaj s posljedicom smrtnog ishoda. Pacijentu A.T., 1958. godište, kome je izrečena mjera samoizolacije zbog kontakta s pozitivnom osobom na COVID-19, dana 29. rujna 2020. godine je učinjena planirana rutinska terapija hemodijalize. Tijekom postupka je intravenski primijenjeno nedozvoljeno sredstvo koje se inače rutinski primjenjuje u lokalnoj primjeni kod takvih i sličnih postupaka”, soji u priopćenju.

“Unatoč momentalno poduzetim mjerama maksimalnog intenzivnog i reanimacijskog liječenja je nastupilo multiorgansko zatajenje organa i smrt pacijenta te je indicirana obdukcija. Unutar Županijske bolnice Čakovec provode se propisani postupci i procedure radi razjašnjenja neočekivanog neželjenog događaja. O navedenom događaju je obaviješteno nadležno Ministarstvo i sve nadležne institucije. Županijska bolnica Čakovec i svi njeni djelatnici obitelji preminulog izražavaju duboku sućut”, dodaju.

O svemu će izjavu u 16 sati dati i ministar zdravstva Vili Beroš.

Komentiraj