Muškarac preminuo za vrijeme intervencije policije

hina

PU splitsko-dalmatinska priopćila je kako je za vrijeme policijske intervencije u noći s petka na subotu preminuo muškarac (44).

“Jutros oko 04:40 sati policijski službenici uočili su kombi vozilo koje je promijenilo smjer kretanja želeći izbjeći policijske službenike koji su se nalazili na postavljenom punku.

Uočeno je da se u kombiju nalaze dvije muške osobe, za koje je naknadno utvrđeno da se radi o 31-godišnjaku i 44-godišnjaku.

Dolaskom u ulicu Table iz vozila je istrčao 44-godišnji muškarac koji je odbacio torbicu i za sada nepoznate predmete, te unatoč izdanim zapovijedima policijskih službenika da se zaustavi, nastavio bježati.

Nakon što je sustignut, uporabljena je tjelesna snaga hvatanjem za ruke radi stavljanja sredstava vezivanja i polegnut je na pod u siguran položaj kako bi se onemogućilo pružanje otpora i bijeg.

Ubrzo su policijski službenici uočili da muškarac teško diše, odmah su mu skinuli sredstva za vezivanje, polegnut je na bok radi pružanja pomoći, pozvana je hitna pomoć, a policijski službenik mu je do dolaska liječnika pokušao pružiti prvu pomoć.

Tijekom liječničke intervencije na mjestu događaja muškarac je u 05:20 sati preminuo.

O događaju je obavješten zamjenik ŽDO koji je naložio obavljanje očevida, te da se tijelo preveze na Odjel patologije radi obavljanja obdukcije.

Drugi muškarac, 31-godišnjak koji je nakon zaustavljana iz kombija započeo izbacivati predmete, uhićen je na mjestu događaja i doveden u službene prostorije, a tijekom jutra će se u sklopu kriminalističkog istraživanja obaviti očevid na mjestu događaja i pretraga vozila”, priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Komentiraj