Pred školom dječaku nudio bombone i psiće: “Mislio je da će ga odvesti i da se nikada više nećemo vidjeti”

škola, djeca, učenici

Muškarac je dječaka pokušao namamiti u automobil, ponudio mu je bombone, priča je koju je javnosti ispričala jedna zabrinuta majka iz Pule. Kaže kako se incident dogodio ptošlog tjedna te da je alarmirala ostale roditelje koji su, također, u strahu zbog sigurnosti svoje djece.

Majka dječaka (11), učenika Osnovne škole Vidikovac u Puli ispričala je kako se njen sin inače vraća s prijateljima iz škole, no jedan dan prošli tjedan zaboravio je nešto ispod klupe pa se vratio školu. Doma je zatim išao sam.

Ispred škole mu je navodno prišao muškarac sijede kose u plavoj jakni. Pitao ga je voli li bombone pa mu ih ponudio. Dijete je zahvalilo i odbilo.

“Onda je čovjek započeo razgovor s njim i pitao ga voli li više mačke ili pse. I tada mu je čovjek ponudio da dođe s njim do auta jer da baš ima male štence pa bi mu ih rado pokazao”, kazala je mama za Glas Istre.

“I tu se malom upalio alarm, rekao mu je da ne može jer ga prijatelji čekaju i da mora kući. Okrenuo se i lagano krenuo nizbrdo od škole prema kući. Nije trčao, ali kada je zašao za prvi ugao, kako mi je ispričao, počeo je trčati koliko ga noge nose sve do zgrade. Tu je stao i okrenuo se da vidi prati li ga muškarac i, kada je vidio da ga nema, ušao je brzo u zgradu”, ispričala  je.

Bio je blijed i tresao se od šoka, kaže njegova majka koje je o svemu obavijestila policiju koja je izašla na teren.

Sinu je mnogo puta govorila što raditi ako se nađe u takvoj situaciji.

“Rekao mi je da su mu kroz glavi prolazile moje riječi da će ga netko odvesti i da se nikada više nećemo vidjeti. Ma užas, ne daj Bože nikome, ali moj je sin dokazao da je ovu lekciju dobro savladao”, rekla majka, prenosi Glas Istre.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]