Muškarac koji je usmrtio 8-godišnjeg dječaka u Frankfurtu tražen je u Švicarskoj

Četrdesetogodišnjeg Eritrejca, optuženog za ubojstvo osmogodišnjeg dječaka kojeg je u ponedjeljak u Frankfurtu gurnuo pod vlak, traži policija u Švicarskoj koja je za njim zbog napada na jednu ženu izdala uhidbeni nalog, priopćila je njemačka policija u utorak.

Muškarac je u Švicarskoj dobio azil no prošlog četvrtka zamahivao je nožem i prijetio smrću susjedi, nakon čega je pobjegao, rekao je šef federalne policije Dieter Romann.

“Švicarska je zbog toga izdala nacionalni nalog za uhićenje”, priopćio je Romann na konferenciji za medije.

Čini se da je muškarac u Njemačku ušao ilegalno, rekao je na konferenciji ministar unutarnjih poslova Horst Seegofer.

Četrdesetogodišnjak je u ponedjeljak na tračnice pred nadolazeći vlak na glavnom kolodvoru u Frankfurtu gurnuo dječakovu majku koja je preživjela, a nakon toga i osmogodišnjeg dječaka te je pokušao gurnuti 78-godišnju ženu koja se srušila na platformu, rekao je šef policije.

Policija ga je uhitila dok je pokušavao pobjeći s kolodvora. Tužiteljstvo u Frankfurtu pokrenulo je službeni nalog za uhićenje zbog ubojstva i dva pokušaja ubojstva, dječakove majke i 78-godišnjakinje, rekla je Nadja Niesen iz Državnog odvjetništva u Frankfurtu.

Ako bude osuđen, prijeti mu doživotna kazna zatvora.

“Priroda zločina ukazuje na to da bi mogla biti riječ o psihičkom oboljenju”, rekla je Niesen te dodala da se još uvijek provode vještačenja kako bi utvrdili o čemu je točno riječ.

“Ne postoje indikacije o tome da je bio pod utjecajem alkohola ili droga”, rekla je Niesen novinarima te naglasila kako je odmah nakon uhićenja proveden test kojim nije utvrđena prisutnost supstanci.

Muškarac inače ima troje djece. Šef policije priopćio je kako u Švicarsku došao 2006. godine gdje mu dvije godine kasnije je dodijeljen azil. Bio je dobro integriran te su ga “vlasti u azilu opisivale kao uzornog”.

Niesen je rekla da ne postoji razlog za povezivanje ovog incidenta s prošlotjednim slučajem iz Waechtersbacha u blizini Frankfurta, gdje je Nijemac napao Eritrejca te potom oduzeo vlastiti život.

Komentiraj