Musk prekršio još jedno obećanje: Tesla prodao većinu svog bitcoina

Muskova kompanija Tesla objavila je da je prodala većinu svog bitcoina. Proizvođač električnih automobila kaže da je prodao 75 posto svog bitcoina koji je na koncu 2021. vrijedio oko 2 milijarde dolara.

Odlučili su se za prodaju jer je vrijednost kriptovalute ove godine pala za više od 50 posto, piše BBC. Šef Tesle Elon Musk bio je među najistaknutijim pobornicima kriptovaluta, a njegove izjave na društvenim mrežama često su poticale značajne aktivnosti na kriptotržištima.

Teslino ulaganje od 1.5 milijardi dolara u bitcoin, otkriveno u veljači 2021., potaknulo je porast potražnje za bitcoinom. Cijena mu je prošle godine skočila na 70.000 dolara i to je bio vrhunac prije pada. Danas se jedan bitcoin prodaje za oko 22.000 dolara.

Tesla je prošle godine prestao prihvaćati bitcoin kao plaćanje za svoje automobile navodeći zabrinutost zbog utjecaja energetski intenzivnog rudarenja bitcoina na klimu. U to vrijeme Musk je na društvenim mrežama rekao da tvrtka neće prodati bitcoin koji posjeduje. “Tesla neće prodavati bitcoin”, tvitao je.

No sada znamo da je godinu dana nakon tog tvita Tesla ipak prodao većinu svog bitcoina pa je ovo još jedno Muskovo prekršeno obećanje, piše BBC.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]