Musk iznio svoju viziju: “Kupovina Twittera nije pitanje novca, već pitanje budućnosti civilizacije”

Multimilijarder Elon Musk tvrdi da njegova namjera da kupi društvenu mrežu Twitter nije pitanje novca, već – pitanje budućnosti civilizacije.

Izjavio je to prošlog tjedna na konferenciji TED, gdje je obrazložio svoju viziju ove društvene mreže. Ocijenio je da bi kupnja bila prekretnica u civilizaciji kojom će Twitter ostati društvena mreža kojoj se vjeruje.

“Ovo nije stvar stvaranja novca. Moj snažni intuitivni osjećaj jest da je postojanje javnih platformi, kojima se maksimalno vjeruje i koje su veoma inkluzivne, ekstremno važna stvar za budućnost civilizacije”, rekao je Musk, direktor kompanija Tesla i SpaceX.

Više puta se javno suprotstavio onome što smatra narušavanjem slobode govora na Twitteru. Za njega bi ova društvena mreža trebala imati algoritme otvorenog koda, a kako bi se povećala transparentnost u moderiranju sadržaja. To bi bila glavna promjena u Twitterovom načinu funkcioniranja. Prema riječima Elona Muska, korisnicima treba biti prepušteno da utvrđuju šta im se od sadržaja ne sviđa.

“Ako vam netko koga ne volite može reći nešto sa čime se ne slažete, onda postoji sloboda govora”, dodao je, kako prenosi CNN.

Među onima je koji su mišljenja da treba biti vrlo oprezan prilikom odlučivanja da se nekom trajno onemogući korištenje društvenih mreža. Naglasio je da će greške postojati i ako uspije kupiti Twitter. Kako je zaključio, svi će ga smatrati krivim za sve.

Podsjetimo, Musk je prošlog tjedna ponudio 41 milijardu dolara za Twitter, samo nekoliko dana nakon što je odbio mjesto u upravnom odboru društvene mreže.

Musk je spreman platiti 54,20 dolara po dionici Twittera, stoji u u regulatornom podnesku objavljenom u četvrtak, za 38 posto više od njezine cijene u vrijeme zatvaranja burzi 1. travnja, zadnjeg dana trgovine prije objave informacije da je šef Tesle vlasnik devet posto udjela.

Milijarder Elon Musk nudi 41 milijardu dolara za Twitter

Komentiraj