‘Murphy Brown’ slavi 75. rođendan, na vrhuncu slave žene su željele imati nos poput njenog

Američka glumica Candice Bergen koja se proslavila ulogom ‘Murphy Brown’ u istoimenoj seriji, rođena je 9. svibnja 1946. godine. Otac joj je bio poznati trbuhozborac Edgar Bergen, a iz njenog se djetinjstva često spominje zanimljivost da je lutka njezina oca imala veću sobu i više odjeće nego ona.

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća se upisala u povijest kao prva žena koja je vodila emisiju ‘Saturday Night Live’. Na filmu je debitirala 1966. godine, a sljedeće godine je dobila poziv da se slika za naslovnu stranu časopisa “Vogue”. Ove fotografije su izazvale pravu pomamu za njom. O toj naslovnoj strani su svi govorili, postala je miljenica muškaraca, ali i uzor mnogim ženama.

Kao najupečatljiviju anegdotu izdvaja i činjenicu da su nakon slikanja za tu naslovnu stranu sve žene željele nos poput njenog. U to vreme su je kontaktirali brojni plastični kirirzi sa željom da naprave model njenog nosa. – “Moj je nos ljudima bio jako važan, a ja čak nisam nikad ni razmišljala o tome. Čudno je to. Ljudima je jedino važno da dobro izgledaš. Nitko ni ne pokušava shvatiti što se nalazi u dubini duše, ni kakva si osoba. Lijepim ženama, ali i muškarcima je mnogo teže u životu da se dokažu”.

Baš zato je uvijek težila da igra uloge koje nisu tipične za lijepe žene. Ulogom u seriji ‘Murphy Brown’ dokazala je koliko je talentirana i da je mnogo više od lijepog lica.

Komentiraj