Grgo Jelavic/PIXSELL

Murganić za ponedjeljak sazvala sjednicu Upravnog vijeća

Predsjednica Upravnog vijeća, Marina Dujmović Vuković, kazala je da je ministrica Nada Murganić sazvala njegovu sjednicu kako bi se raspravilo o potezima ravnateljice zadarskog Centra za socijalnu skrb, javlja N1.

“Sukladno prijedlogu ministrice Murganić, sazvana je sjednica Upravnog vijeća za ponedjeljak, 4. ožujka 2019. godine u 10 sati. Očekujemo da ćemo do tada dobiti izvješće o provedenim nadzorima. Članovi Upravnog vijeće će pregledati izvješća te će, ako budu spremni, o tome odmah i raspraviti. Sukladno odredbi čl. 136. Zakona o socijalnoj skrbi, nakon raspravljenih izvješća, Upravno vijeće će zatražiti od ravnateljice pisano izjašnjenje”, rekla je u svom odgovoru Dujmović Vuković.

Ministrica obitelji Nada Murganić izvijestila je o preliminarnim rezultatima izvida u Centru za socijalnu skrb Zadar koji je bio nadležan za stradalu djecu s Paga.

“Na prvim preliminirarnim izvidima od strane upravnog nadzora uočeni su teški propusti u radu ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar i u skladu sa završetkom inspekcijskog nalaza, zajedno s tim izvješćem koje ćemo poslati upravnom vijeću Centra, ćemo zahtijevati i da se preispita u potpunosti njezina odgovornost. Upravno vijeće će biti sazvano u ponedjeljak”, rekla je ministrica, dodavši da će predložiti smjenu ravnateljice.

Komentiraj