Gostujući u HTV-ovoj emisiji Tema dana, Nada Murganić ponovila je kako ju je ostavka državnog tajnika Marina Strmote iznenadila, dodavši da joj je iskreno žao pogotovo jer su netom prije konferencije za novinare razgovarali o demografskim mjerama koje je on na konferenciji za novinare nazvao folklorom.

“Folklor je zapravo kreirao on, žao mi je da je jedan mladi znanstvenik koji je imao priliku sve ono što zna provesti kroz Ministarstvo posustao pod teretom funkcije. Znanstvenici imaju puno znanja, ali ponekad je život jedno, a politika umijeće mogućeg”, izjavila je Murganić.

Upitana na što je mislila kad je na konferenciji izjavila da je Strmota možda otišao pod pritiscima, Murganić je odgovorila da se referirala na konstantne kritike u javnosti o nedovoljnom činjenju u vezi demografske revitalizacije, što je kritika s kojom se ona ne slaže.

 “Ova kretanja nisu nastala kao trend tijekom ove Vlade, to je naslijeđe, duboko smo ga bili svjesni kad smo preuzeli odgovornost za državu, znali smo da je demografska revitalizacija jedna od naših temeljnih zadaća”, poručila je Murganić.

Na upit je li se nakon konferencije čula sa Strmotom, Murganić je odgovorila da ga nije mogla dobiti na telefon, ali joj je poslao poruku napisavši “Oprostite mi”.

Murganić je zaključila kako je, iako je ranije rekla da Strmotina ostavka možda nije konačna, kvalitetna suradnja vjerojatno nemoguća.

Komentiraj