MURGANIĆ “Utvrđeni su teški propusti”

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ministrica Nada Murganić je akreditirala dvije inspekcije s namjerom otkrivanja gdje je sustav socijane skrbi zakazao i kako devijacije u očito vrlo nesretnoj obitej nisu ranije evidentirane.

“Na prvim preliminirarnim izvidima od strane upravnog nadzora uočeni su teški propusti u radu ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar i u skladu sa završetkom inspekcijskog nalaza, zajedno s tim izvješćem koje ćemo poslati upravnom vijeću Centra, ćemo zahtijevati i da se preispita u potpunosti njezina odgovornost. Upravno vijeće će biti sazvano u ponedjeljak”, rekla je ministrica, dodavši da će predložiti smjenu ravnateljice.

Osim upravnog nadzora provodi se i nadzor u nadležnosti Komore socijalnih radnika koji bi trebao otkriti dodatne informacije o tome tko je, kada i gdje u lancu sustava zakazao u praćenju obitelji, a prije svega djece, rekla je ministrica.

Novinari su Murganić pitali za njenu odgovornost u ovom slučaju, a ministrica je im je odgovorila kako misli da se zaista ponaša odgovorno. “Nasilje je prisutno u društvu, ovi problemi nisu nastali mojim dolaskom”, kazala je Murganić.

Prozvala je one koji je kritiziraju, a koji su također mogli unaprijediti sustav, za svog mandata ništa nisu učinili. “Sustav je zapušten godinama i to je odgovornost svih nas”, poručila je Murganić.

Komentiraj