Nižu se žestoke reakcije na izjavu Nade Murganić, ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, koja je slučaj župana Alojza Tomaševića komentirala riječima “to vam je tako u braku”, piše Dnevnik.hr.

MURGANIĆ O TOMAŠEVIĆIMA “To vam je tako u braku”

“Da sam ja na mjestu premijera Andreja Plenkovića, Nada Murganić bi odletjela na Mars, a ne samo s mjesta ministrice, rekla je aktivistkinja Sanja Sarnavka, koja je razočarana ne samo zbog toga što ju je izrekla jedna od ministrica u Vladi, već i zato što je Murganić žena koja je na čelu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

“Ona bi po funkciji trebala biti predvodnik u institucionalnoj borbi protiv nasilja u obitelji. Ovako imamo apsurd, HDZ Tomaševića izbacuje iz svojih redova, a ministrica daje takve izjave. Možete zamisliti kako će se ta borba protiv nasilja provoditi”, kaže Sarnavka.

 

“To vam je tako u braku! To vam je tako kad se rugate s Ustavom, Zakonom o suzbijanju diskriminacije, Zakonom o ravnopravnosti spolova, Konvencijom o ljudskim pravima i, naravno, Istanbulskom konvencijom. Zato žene trpe i šute jer je to “tako u braku”. 2018. RH”, poručila je Kosor.

Reagirala je i Ženska mreža Hrvatske. “Izjava ministrice resora socijale je šokantna i skandalozna, ne samo jer pokazuje nerazumijevanje onoga čime bi se trebala baviti i regulirati propisima, nego i zbog potpunog nehaja prema tome kako će to odjeknuti u javnosti”.

 

Komentiraj