MUP objavio video snimku nereda nakon utakmice Osijeka i Lokomotive

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je snimke nereda koji su se dogodili nakon završene subotnje utakmice 36. kola HT Prve lige između Osijeka i Lokomotive (1:2). Kako navijači odlukom HNS-a zbog pogoršanja epidemiološke situacije susret nisu mogli pratiti na stadionu okupili su se podno istočne tribine stadiona Gradski vrt.

Nakon završetka dvoboja veća skupina domaćih navijača nasilno je provalila vrata na istočnoj strani stadiona te su na policijske službenike interventne jedinice policije bacali razne predmete (veće komade opeke, kamenje, staklene boce) zbog čega je osam policijskih službenika ozlijeđeno, objavili su iz MUP-a.

Još su pojasnili: “Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana više osoba je privedeno u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su sudjelovali u izazivanju nereda i napadu na policijske službenike.

26-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz „Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima“ koji je nakon kriminalističkog istraživanja prepraćen na prekršajni odjel Općinskog suda u Osijeku a gdje je proglašen krivim te mu je određena novčana kazna u iznosu od 5.000,00 kuna, izrečena mu je zaštitna mjera zabrana prisustvovanja na nogometnim utakmicama na području RH na kojima sudjeluje Hrvatska nogometna reprezentacija i „NK-Osijek“, uz obvezu javljanja u policijsku postaju, zabrana odlaska u inozemstvo na utakmice u kojima sudjeluje Hrvatska nogometna reprezentacija i „NK-Osijek“ s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od jedne (1) godine.

Uhićene su i kazneno prijavljene još tri osobe: 30-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, 50-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka i 31-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka za kojih postoje osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo „Napad na službenu osobu“, „Izazivanje nereda“ i „Oštećenje tuđe stvari“. Počinitelji su predani pritvorskom nadzorniku.

S obzirom da je dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem i pregledom video-nadzora utvrđen identitet više osoba koje su sudjelovale u neredima nakon utakmice i napadima na policijske službenike, nad njima će se provesti kriminalističko istraživanje”, navodi se u priopćenju MUP-a.

Komentiraj