MUP objavio stanje po županijama nakon snažnog olujnog nevremena

Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova u nedjelju je objavilo stanje po županijama nakon snažnog olujnog nevremena koje je u subotu navečer pogodilo neliki dio Hrvatske.

Grad Zagreb i Zagrebačka županija

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, obilnom kišom i tučom zahvatilo je područje grada Zagreba. Materijalna šteta prouzročena je na dva krova obiteljske kuće u Ježdovcu. Zabilježeno je i rušenje nekoliko stabala na prometnice.

Karlovačka županija

U večernjim satima olujno nevrijeme s kišom zahvatilo je područje grada Karlovca te uzrokovalo prodor vode u prizemne i podrumske prostorije u nekoliko objekata. Na intervenciju ispumpavanja izašli su vatrogasci JVP Karlovac. Također, zbog olujnog nevremena praćenog grmljavinom i jakim vjetrom bilo je poteškoća u opskrbi električnom energijom na području grada Ozlja.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije zaprimljeno je više dojava o srušenim stablima, električnim i telefonskim stupovima te razbacanim predmetima, što je uzrokovano olujnim jugom. Dojava o većim materijalnim štetama nije bilo.

Šibensko-kninska županija

U Šibensko-kninskoj županiji zaprimljene su tri dojave o padu dijelova stabala na prometnicu (Ivoševci, Gračac, Roški slap) i jedna dojava o padu dijelova krova na prometnicu (Skradin).

Istarska županija

U Istri nije bilo većih posljedica vremenske nepogode te su zaprimljene dvije dojave o poplavljenim kolnicima i četiri dojave o palim stablima na prometnice. Bez opskrbe električnom energijom jedno vrijeme bili su dijelovi općina Žminj i Cerovlje zbog ispada na dalekovodu. Od 23:05 do 00:30 za sav promet bila je zatvorena cesta D-75 na mostu Antenal zbog visoke razine mora i velikih valova.

Primorsko-goranska županija

Na području te županije od 17 sati primljeno je više dojava građana o problemima prouzročenim jakom kišom i jakim vjetrom. Primljene su dojave o podignutim šahtima, stablima i granju na kolnicima na području Rijeke (Vukovarska ulica, Bulevar oslobođenja, Osječka i okolne ulice). Na autocesti A6, čvor Ravna Gora, zatvoren je bio izlazni trak iz smjera Zagreba i ulazni prema Rijeci, a promet između čvorova Ravna Gora – Vrbovsko odvijao se usporeno zbog vode na kolniku. Intervenirali su vatrogasci i komunalne službe s područja grada Rijeke i ophodarske i vatrogasne službe Autoceste Rijeka Zagreb. Većih materijalnih šteta nije bilo.

Ličko-senjska županija

U Lici je u večernjim satima olujno nevrijeme s kišom zahvatilo područje grada Senja te prouzročilo plavljenje više gospodarskih i stambenih objekata. Na ispumpavanju vode angažirane su vatrogasne snage JVP Senj. Također, zabilježeno je više odrona kamenja na državnim cestama DC-8 i DC-23.

Krapinsko-zagorska županija

Uslijed jakog nevremena praćenog jakim vjetrom i kišom bilo je poteškoća u opskrbi električnom energijom na području grada Donja Stubica. Odmah po događaju na teren su izašle sve raspoložive ekipe HEP-a te su kvarovi promptno otklanjani. Zabilježeno je nekoliko rušenja stabala na prometnice koje su uklanjali pripadnici DVD-a.

Komentiraj