U organizaciji Europske mreže prometne policije (TISPOL) i Ministarstva unutarnjih poslova u Hrvatskoj je u srijedu održana prva međunarodna konferencija o sigurnosti cestovnog prometa.

Konferenciju je otvorila glavna tajnica TISPOLA-a Ruth Purdie koja je izrazila zahvalnost na podršci hrvatske policije u organizaciji ove konferencije, objavio je MUP.

Predsjednik TISPOLA-a Paolo Cestra najavio je da će se na konferenciji izmijeniti ideje i razmišljanja te iznijeti primjeri uspješnih projekata u poboljšanju sigurnosti cestovnog prometa. “Sigurnost na cestama naš je zajednički cilj i sve države u Europi susreću se sa zajedničkim problemom. Kako bi uspjeli i ispunili cilj te prepolovili broj žrtava u prometu do 2020. moramo zajednički raditi na tome”, kazao je Cestra, prenosi MUP.

Tijekom seminara predstavljeni su norveški nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, finski i britanski pristup mladim vozačima, irska iskustva u korištenju analitičkih podataka i postupanje prema motociklistima. Na završetku konferencije glavna tajnica TISPOL-a govorila je o mladim vozačima i projektu Edward.

Cilj konferencije je povezivanje država članica, međunarodna promocija sigurnosti cestovnog prometa, razmjena iskustva i najbolje prakse te podizanje svijesti građana o stradavanju u prometu.

Posebno je istaknuta potreba suradnje između policije i ostalih koji se bave sigurnošću prometa, jer samo rad policije nije dovoljan za povećanje razine sigurnosti cestovnog prometa te smanjenje broja poginulih i ozlijeđenih u prometnim nesrećama, kažu u MUP-u.

Komentiraj