Španjolska tvrtka CORTIZO, specijalizirana za proizvodnju aluminijskih sustava za arhitekturu, otvara svoj prvi distribucijski i logistički centar u Republici Hrvatskoj.

CORTIZO nastavlja proces internacionalizacije otvaranjem centra u Gradu Zagrebu iz kojeg će opskrbljivati hrvatsko i slovensko tržište.

U novom centru u Zagrebu, veličine 1000 m², radit će 7 djelatnika. Skladište će sadržavati više od 100 tona aluminijskih profila, sirovih, plastificiranih i anodiziranih; brtva za vlagu, pribora i kompozitnih panela kojima će se opskrbljivati klijenti u Hrvatskoj i Sloveniji. Otvara se i izložbeni prostor veličine 100 m² u kojem će se izlagati osnovni sustavi prozora, vrata, fasada, kompozitnih panela, ograda i sustava za zaštitu protiv sunca, a na raspologanju će vam biti i arhitektonski i inženjerski odjel koji pruža svu potrebnu tehničku podršku.

 

“Otvaranje ovog centra rezultat je povećane potražnje za našim sustavima u Hrvatskoj i Sloveniji te je bilo potrebno računati na vlastitu infrastrukturu ovdje. Imamo odjel razvoja koji dizajnira aluminijske sustave prilagođene građevinama u zemljama u kojima smo prisutni, što predstavlja konkurentnu prednost u zemljama kao što su Hrvatska i Slovenija koje imaju vrlo različite klimatske uvjete i raličite potrebe. Jadransku obalu karakterizira sredozemna klima vrlo slična istoku Španjolske, što zahtijeva prozorske sustave i zaštitu od sunca prvenstveno kod kuća za odmor i hotela. Međutim, u unutrašnjosti, u Zagrebu ili Ljubljani, klima je hladnija i zahtijeva sustave s prekidom toplinskog mosta i boljim svojstvima, sličnim onima ugrađenim u Njemačkoj ili Austriji”, objasnio je Branko Oršulić, voditelj prodaje Cortizo Adria.

Grupa CORTIZO

 Osnovana 1972. Godine u Padrónu (A Coruña-Španjolska), CORTIZO je vodeća tvrtka na Iberijskom poluotok za dizajn i proizvodnju arhitektonskih aluminijskih sustava i referentna je tvrtka na europskom tržištu. Trenutačno posjeduje devet proizvodnih centara u Španjolskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Francuskoj. Posjeduje 31 distribucijski i logistički centar te je prisutna u više od 30 zemalja. Zapošljava gotovo 2 300 djelatnika. U protekloj je godini imala promet od 419 milijuna eura i proizvodnju od 59 455 tona. Sustavi prozora, vrata, lakih fasada, kompozitnih panela, zaštite od sunca i ograda ugrađeni su u stotine nacionalnih i međunarodnih projekata.

Komentiraj