MUK S PANTOVČAKA: Predsjednica: Slučaj kod Knina komentirat ću kad dobijem policijsko izvješće

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u petak je poručila kako osuđuje svako nasilje, ali i dodala kako će incident kod Knina komentirati kada dobije detaljno policijsko izviješće.

“Osuđujem svako nasilje, a slučaj ću komentirati kada dobijem detaljno policijsko izviješće”, kratko je novinarima izjavila Grabar Kitarović nakon ispraćaja posmrtnih ostataka ekshumiranih osoba na području Gračana.

U Uzdolju i Đevrskama kod Knina, podsjetimo, u srijedu su napadnuti gosti kafića srpske nacionalnosti koji su gledali prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

U povodu Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, u crkvi sv. Mihaela u Gračanima održana je misa, posljednji ispraćaj i pokop posmrtnih ostataka 294 osobe ekshumirane na području Gračana, koje su ubijene na samom kraju Drugog svjetskog rata ili u poslijeratnom razdoblju.

Medved: Nisam zadovoljan sa suradnjom koju očekujemo od Srbije

Ministra branitelja Tomu Medveda novinari su pitali ima li pomaka u suradnji sa Srbijom oko nestalih, zarobljenih i ubijenih Hrvata u Domovinskom ratu.

“Mi konkretno radimo na širem području Vukovara i Trpinje, ono što želim naglasiti da je stupanjem na snagu Zakona o nestalim osobama imamo izrazito kvalitetnu suradnju unutar Republike Hrvatske, ne mogu i nisam zadovoljan sa suradnjom koju očekujemo od Srbije, a koja se najvećoj mjeri odnosi na dostavu dokumentacije gdje su sekundarne grobnice nakon počinjenih zločina i gdje su posmrtni ostaci žrtava”, poručio je Medved.

Naglasio je i kako Srbija posjeduje u svojim arhivima zapisnike koji bi hrvatskoj strani mogli puno pomoći te traže njihovo dostavljanje.

JANDROKOVIĆ: “Nije normalno bilo gdje, pa makar i privatno, imati Pavelićevu sliku”

Komentiraj