MSU Zagreb: Humanitarna akcija ‘Kožarić za Petrinju’

U organizaciji udruge Domino / Fonda za druge, Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) i Zaklade Solidarna u subotu će se održati dobrotvorno događanje za Petrinju.

Događaj je osmišljen kao cjelodnevno druženje uz vođene ture izložbom Ivana Kožarića “Retrospektiva – jedna od mogućih 100”, kreativne radionice za djecu i mlade te večernji glazbeni DJ program na platou Muzeja suvremene umjetnosti.

Donacije za sudjelovanje u programu skupljaju se za Kožarićev rodni grad Petrinju, točnije za Srednju školu Petrinja, teško stradalu u potresu.

S posjetiteljima će kroz izložbu prošetati osobe iz domaćeg javnog života i govoriti o ulozi kreativnosti u svakodnevici ili svojem doživljaju Kožarićevih radova.

Gosti vođenih tura su glumica Jelena Miholjević, pisac Zdravko Zima, glazbenik Igor Pavlica, redatelj Igor Mirković, pjevačica i umjetnica Jadranka Ivaniš Yaya, književnica Monika Herceg, književnik Srđan Sandić, liječnik Nenad Korkut, liječnica i saborska zastupnica Ivana Kekin te glumac i saborski zastupnik Vilim Matula.

 

Komentiraj