Dalibor Urukalovic/PIXSELL

MRSIĆ: ‘Zaposlenicima SC-a poručujemo da nisu sami i da ih SDP podržava’

SDP-ov saborski zastupnik Mirando Mrsić prozvao je u petak premijera Andreja Plenkovića da je zaboravio na obećanje kako će njegovati kulturu socijalnog dijaloga, a zaposlenicima Studentskog centra, koji su prosvjedovali pred Banskim dvorima, poručio je kako ih SDP podržava u nastojanju da izbore svoje pravo na kolektivni ugovor.

“U povodu jučerašnjeg prosvjeda zaposlenika SC-a zbog odbijanja poslodavca da potpiše već usuglašeni kolektivni ugovor, SDP im želi pružiti potporu u nastojanju da svoja prava urede kolektivnim ugovorom”, rekao je Mrsić nakon stanke koju je po toj temi zatražio u Saboru.

Premijera Plenkovića podsjetio je na obećanja da će njegovati kulturu socijalnog dijaloga, poručivši mu da je “pao već na prvom testu”.

Nezamislivo mu je, kaže, da nitko od predstavnika vlade u četvrtak nije našao za shodno sastati se s predstavnicima radnika. Istaknuo je kako to šalje lošu poruku svim ostalim poslodavcima kako da postupaju u procesu kolektivnog pregovaranja.

“Temeljno pravo radnika je da svoje pravo urede kolektivnim ugovorom u dogovoru s poslodavcem. Radnicima poručujemo da nisu sami i da ih SDP podržava u nastojanju da izbore svoje temeljno pravo”, poručio je Mrsić.

Komentiraj