Mirando Mrsić u ponedjeljak je preko Facebooka pozvao Davora Bernardića da podnese ostavku na mjesto predsjednika SDP-a, a u Dnevniku N1 televizije izjavio je kako je politika stranke u posljednjih šest mjeseci bila ‘krivudava’, te kako je apsolutna odgovornost za debakl na lokalnim izborima u Zagrebu na Davoru Bernardiću.

“Najprije bih čestitao kolegicama i kolegama koji su uspjeli zadržati mandate i onima koji su osvojili mandate i pokazali da se stvari mogu mijenjati. Međutim, drugi krug je pokazao ono što je bilo jasno nakon prvog – da SDP neće polučiti dobar rezultat i da ćemo lokalne izbore izgubiti. Vjerojatno nam slijede izvanredni izbori i poruka koju su nam poručili građani na lokalnima je jasna: izvolite se promijeniti, nemate viziju, ne prepoznajemo vašu politiku”, rekao je Mrsić.

Naglašava da je i dalje član SDP-a i da će uvijek biti, te poručuje da njegovu političku karijeru neće određivati ni Davor Bernardić ni Rajko Ostojić, niti bilo tko drugi. “Rekao sam istinu, ako me izbace zbog istine…”, odgovorio je na pitanje očekuje li disciplinski postupak zbog svojih izjava.

Mrsić je rekao da većina saborskih zastupnika i jedan dio članova Predsjedništva SDP-a odobrava ono što je napisao i rekao. Ipak, jedini je javno istupio, a pozvao je svoje kolege sa istim stavom da ‘izađu iz ormara i kažu što misle’.

Komentiraj