Patrik Macek/PIXSELL

MRSIĆ “Predsjednica ne vjeruje javnim bolnicama?”

Liječnik i zastupnik Mirando Mrsić (Demokrati) pozdravlja odlazak predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na mamografiju napominjući kako je prevencija izuzetno važna, jer premalo žena odaziva na taj pregled. No pita se zašto je predsjednica države za preventivni pregled odabrala privatnu polikliniku, a ne neku od naših bolnica.

– Postavlja se pitanje, zašto predsjednica nije koristila usluge javnog zdravstva, tko je platio pregled te koju poruku predsjednica ovime šalje građanima? Vi koji imate novaca ili poziciju kao ja, liječit ćemo po privatnim klinikama dok ste vi drugi osuđeni na beskonačne liste čekanja. Ta poruka nije dobra. Zašto predsjednica ne vjeruje javnim zdravstvenim ustanovama? – pita Mrsić.

Podsjeća kako su bivši predsjednici države sistematske preglede obavljali u nekom od kliničkih bolničkih centara i pita se zašto predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nije nastavila tu praksu. Mrsić napominje kako je prvi predsjednik Franjo Tuđman preglede obavljao u KBC Dubrava, dok su njegovi nasljednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović na iste odlazili u KBC Zagreb.

– Predsjednica ovim postupkom izigrava ženu iz naroda, a postavlja se na elitistički način. Postavlja se pitanje tko je prava Kolinda Grabar Kitarović: žena iz naroda ili elitistica – kaže Mrsić.

Stava da bi javnost trebala imati informaciju o zdravstvenom stanju ljudi koji su na političkim funkcijama.

– Tu ne treba ići u detalje zdravstvenog kartona, ali bilo bi dobro kada bi predsjednik konzilija, koji brine o zdravlju bilo predsjednice države ili premijera javnosti izvijestio je li opće zdravstveno stanje dužnosnika zadovoljavajuće – smatra Mrsić, prenose 24sata.

Komentiraj